Värmepump Kalmar

 

Så fungerar en luftvärmepump

En luftvärmepump (luft-luft) är ett uppvärmningssystem som fördelar värmen jämt i hemmet från golv till tak. Värmepumpen består av en innedel som sätts upp inomhus och en utedel som placeras utomhus.

Värmepumpen tar vara på värmeenergin som finns i luften utomhus genom utedelen. I pumpen sker sedan en process som leder till att temperaturen ökar. Den värmen som bildas i värmepumpen leds sedan in i rummet och värmer upp hemmet.

 

Fördelar med en luftvärmepump

En fördel med värmepump är att den inte bara värmer upp ditt hus på vintern, utan även kan kyla ned inomhusluften till en behaglig nivå under varma sommardagar. Pumpen kan också användas som avfuktare eller fläkt för att cirkulera luften när du till exempel eldar med en kamin. En värmepump är en kostnadseffektiv investering i hemmets uppvärmningssystem redan från första dagen.

 

Underhåll av din luftvärmepump

För att din luftvärmepump ska fungera optimalt behöver den ses över vartannat år. Vi utför professionell rengöring av inne- och utedel samt kontrollerar prestandan på värmepumpen.

 

Vilken luftvärmepump ska man ha?

Det finns flera skäl till att investera i en luftvärmepump och de långsiktiga effekterna är bland annat att värmekostnaden sjunker med upp till 55 %. När det gäller fritidshus kan effekterna bli ännu större. En luftvärmepump ger en bättre inomhusmiljö och en behaglig temperatur oavsett om det är varmt eller kallt ute. Vilken luftvärmepump man ska ha beror bland annat på storlek och utformning av fastigheten.